Het is tijd om op jezelf te gaan wonen, eindelijk! Je hebt een mooi huisje, de meubels zijn al onderweg en de keuken is helemaal schoon. Er staan alleen nog geen spullen in je keukenkastjes, en zonder al die spullen wordt het lastig maaltijden klaar te maken. Wat heb je echt nodig in de keuken, en welke dingen zijn handig om in de la te hebben liggen? Dat lees je in dit artikel.

Ga voor mooi servies en bestek

Jouw huis, jouw stijl. Ga op zoek naar servies dat echt bij jou past, waar jij blij van wordt. Je doet er goed aan van alles minimaal vier stuks aan te schaffen. Denk hierbij aan ontbijtborden, dinerborden, kommen, bekers, glazen en bestek. In veel winkels zijn starterspakketten te vinden. Deze pakketten bevatten meestal borden en kommen in sets van 4, waardoor je in één keer klaar bent! Koop ook verschillende formaten glazen, altijd handig. Een normaal glas voor je frisdrank, en een groot glas voor een bacardi-cola. En vergeet ook zeker de wijnglazen niet!

Voor het bestek heb je uiteraard vorken, messen en lepels nodig, maar daarnaast ook verschillende messen voor het snijden van je vlees en groenten. Ook een aardappelschilmes of dunschiller is aan te raden, net als een kaasschaaf. En vergeet ook zeker de spatels en houten lepels niet voor het bereiden van het eten.

Spullen om te koken

Op jezelf wonen betekent ook dat je zelf moet koken, en daar heb je uiteraard verschillende spullen voor nodig. Zorg er in elk geval voor dat je een koekenpan, hapjespan, een wok en gewone pannen in verschillende formaten hebt. Heb je een oven? Dan is een ovenschaal ook zeker aan te raden. Zo kun je alles klaarmaken voor het avondeten. Daarnaast is een vergiet ook handig, net als spatels en tangen. En vergeet je ook de pannenlappen en ovenhandschoenen niet?

Welke apparaten heb je nodig?

Uiteraard heb je een koelkast nodig, maar een vriezer is ook erg handig. Zo kun je maaltijden invriezen of pakken vlees die je in de aanbieding hebt gekocht. Een kookplaat is vanzelfsprekend, en als je graag ovengerechten maakt, kan een oven ook niet ontbreken. Heb je een inbouwkookplaat en geen ruimte voor een oven? Kies dan voor een combimagnetron; dit is een magnetron en oven in één. Zo kun je niet alleen ingevroren producten ontdooien, maar ook je favoriete ovengerecht klaarmaken.

Overige spullen die handig zijn

Naast al het bovenstaande is het handig om in ieder geval één snijplank in huis te hebben, maar liever meerdere. Zo kun je er één voor het vlees gebruiken, en de ander voor groenten. Ook een waterkoker en koffieapparaat mogen niet ontbreken in de keuken. De waterkoker is ideaal voor een kop thee, maar ook voor het klaarmaken van noedels. Drink je zelf geen koffie? Schaf er dan alsnog één aan. Hoe kun je anders je visite een kop koffie aanbieden?

Comments are closed.