Is de keuken echt aan vernieuwing toe, en wil je graag een nieuwe keuken die meegaat met de trends en zo nog een flink aantal jaar in de mode is? Dan is het een goed idee de trends van dit moment te bekijken, om er zo achter te komen wat je mooi vindt en wat niet. Er zijn altijd veel trends te vinden, en je hoeft dan ook echt niet alles mooi te vinden. En uiteraard kun je ook combineren als je dat wilt. Vind je bijvoorbeeld bepaalde vormen wel mooi, maar de kleur niet? Gebruik dan de kleur van jouw voorkeur, met de vormen van nu.

Een moderne keuken plaatsen

Spreekt een moderne keuken je wel aan, en ben je benieuwd naar de laatste trends hiervoor? Bij een moderne keuken passen aarde tinten het beste. Niet alleen omdat deze tinten rust uitstralen, maar ook omdat het enorm goed te combineren is met andere stijlen in huis.

Is dit echter iets te modern voor je, dan kun je ook gaan voor een klassiek moderne keuken. Deze keuken was jaren geleden erg populair, maar verdween daarna ook zo weer. Gelukkig is hij nu weer terug, en dat betekent dat ook jij er weer van kan genieten! Het meest klassieke is een donker houten kaderfront met een licht keukenblad voor de echte klassieke stijl. Uiteraard is het aan jou om je favoriete combinatie te kiezen.

Gedurfde keukens

Ben jij meer het type dat houdt van een uitdaging? Dan is een meer gedurfde keuken misschien wel perfect voor jou. Een metallic keuken is een echte trend dit jaar, en ook deze stijl is goed te combineren met andere stijlen en kleuren. Het mooiste bij een metallic keuken is een metallic greeplijst. Vind je alles metallic net iets te strak? Dan kun je dit ook combineren met een mooi houten werkblad en houten wandplankjes.

Extra leuk is het om dit te combineren met een vitrinekast van hout en staal. Dit is ook zeker een trend dit jaar, en zien we veel terug. Je kan ervoor kiezen de kast in dezelfde stijl als je keuken te hebben voor een mooi geheel, maar ook juist een contrasterende kleur die past bij de rest is goed te doen.

Een andere gedurfde zet is door met kleur te gaan werken. Kleuren zorgen voor sfeer en de juiste stemming. Sterker nog; je lievelingskleur zorgt voor een goede sfeer en stemming, maar inspireert, motiveert en kalmeert je ook. Dus waarom niet die kleur toepassen in je keuken?

Comments are closed.