Gadgets maken je leven vaak leuker, en in sommige gevallen ook daadwerkelijk makkelijker! Er zijn tegenwoordig dan ook veel dingen te koop op de markt. Extra dingen voor je smartphone, elektrische varianten om je huis slimmer te maken en ga zo maar door. In dit artikel laten wij je een aantal gadgets zien voor in je keuken. Haast onmisbare items waarvan je zou willen dat je ze al die tijd al in huis had!

Knoflook persen als een pro

Het persen van een paar tenen knoflook is op zich niet moeilijk, maar kost wel tijd. Voordat je het velletje eraf hebt, ben je soms al een paar minuten verder, en dan moet je nog snijden en de knoflook platdrukken met een plat mes. Dit kan gelukkig een heel stuk makkelijker. Voor een paar euro kun je namelijk een knoflookpers kopen waar je 1 of 2 tenen in stopt. Deze doe je vervolgens dicht, je draait een paar keer, en klaar! De teentjes zijn perfect geperst en klaar om gebruikt te worden.

De fijnste pan in de keuken

Pasta afgieten kan op verschillende manieren. Veel mensen gebruiken een vergiet waar ze de pan in leeggooien, anderen plaatsen de deksel op de pan en laten een kiertje over om het af te gieten. Maar het kan nog eenvoudiger! Je kunt nu namelijk een ovale pan aanschaffen, waardoor pasta er al beter in past, maar dat is niet alles. De deksel is aan één kant voorzien van gaatjes, waardoor je direct de pasta kunt afgieten zonder hier extra spullen voor te hoeven pakken. Ideaal!

Over pasta gesproken; het afmeten van spaghetti is vaak een gok. Je kookt teveel, of juist veel te weinig. Ook hier zijn makkelijke gadgets voor, waarmee je precies kunt afmeten hoeveel je nodig hebt.

Verse kruiden gebruiken in de keuken

Een bosje verse kruiden is het lekkerst in een gerecht, maar kan soms wel extra tijd kosten om door het eten te doen. De kruiden moet vaak eerst nog gehakt worden, en daar heb je soms geen tijd voor, of gewoon geen zin in. gelukkig bestaat er een kruidenmolen. Dit is hetzelfde principe als de zout- en pepermolen, alleen stop je hier verse kruiden in. door de molen vervolgens te draaien, komt de kruiden er perfect gehakt uit.

Aardappelen en groenten snijden

Ben je gek op verse patat, maar vind je het een tijdrovende klus? Een professionele snijder is dan de gadget die je nodig hebt in de keuken. Je plaatst de aardappel er in, duwt het bovenstuk naar beneden, en je hebt direct een handvol heerlijke friet. Dit apparaat is ook te gebruiken voor het snijden van uien, komkommers en appels.

Comments are closed.