Appeltaart is van zichzelf natuurlijk al ontzettend lekker, maar een keer iets anders kan nooit kwaad. Wij hebben dan ook een paar recepten voor je van appeltaart, maar dan net even anders. Heerlijk om te maken in de herfst, maar doet het ook prima tijdens een picknick in de zomer. Of wat dacht je van een stuk appeltaart op een koude winterdag? Warme taart met heerlijke warme chocomelk. Klinkt niet verkeerd toch?

Appeltaart met heerlijke noten

Deze variatie op de klassieke appeltaart smaakt misschien nog wel lekkerder op een echte herfstdag dan het origineel, door de toevoeging van de noten. Hij is in minder dan 2 uur helemaal klaar om gegeten te worden en absoluut niet moeilijk te maken. Het recept is voor 8 personen, dus het hele gezin kan ervan genieten!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram bloem + wat extra voor het bestuiven
  • 200 gram koude boter
  • 100 gram fijne suiker + 2 eetlepels extra
  • 1,5 kilogram appels
  • 200 gram ongezouten gemengde noten
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Vloeibare honing
  • Springvorm van 24 cm doorsnede
  • Vershoudfolie

Het maken van de taart

  1. Meng de bloem, boter, 100 gram suiker, het ei en een snufje zout in een grote kom en kneed dit tot een grote, gladde bal. Verpak deze vervolgens in vershoudfolie en leg hem voor 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal deeg uit tot een grote, ronde lap. Bekleed vervolgens de ingevette springvorm ermee.
  4. Schil de appels en snijd deze in blokjes.
  5. Meng de appelblokjes nu met de rest van de suiker, kaneel en custardpoeder. Verdeel dit over het deeg in de vorm, en druk de vulling goed aan. Belangrijk is het, dat je 1 cm onder de deegrand vrijhoudt.
  6. Verwarm de abrikozenjam totdat deze vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling.
  7. Bak de taart voor 50 minuten en laat hem daarna wat afkoelen in de vorm.
  8. Bak de gemengde noten in een droge, hete pan, totdat je ze ruikt. Voeg vervolgens een flinke scheut honing toe. Dit moet genoeg zijn om alle noten te voorzien van een laagje honing. Bak de honing heel kort mee met de noten, en verdeel dit mengsel vervolgens over de taart.
  9. Laat nu de taart volledig afkoelen voordat je hem opdient.

Andere variaties op appeltaart

Natuurlijk is de variant hierboven niet de enige variatie. Er zijn veel verschillende recepten voor appeltaart te vinden. Wil je graag een zomerse versie van deze herfstige taart? Maak er dan een exotische taart van door wat mango, banaan en kokos toe te voegen aan de taart. De banaan prak je fijn, hiermee besmeer je de bodem. Daar bovenop strooi je wat kokos. De mango snijd je in stukjes en voeg je bij de appel, en klaar is je taart!

Ook in het voorjaar is er een lekkere variant te maken, namelijk een appeltaart met havermout en rabarber. Het deeg van de taart maak je van havermout en kokosbloemsuiker. De rabarber snijd je in stukjes en voeg je toe aan het appelmengsel.

Comments are closed.