Rode bessen, blauwe bessen, aardbeien, frambozen en bramen. Zomerfruit is heerlijk in een grote fruitsalade, of gewoon uit de hand, maar je kunt er nog veel meer mee. Wij hebben een paar recepten voor je verzameld waar zomerfruit in verwerkt zit. Op deze manier kun je nog langer genieten van het fruit, en zorg je voor afwisseling.

Een heerlijke mugcake met zomerfruit

Een mugcake is een cake in een mok, die je in de magnetron klaarmaakt. Heel makkelijk en snel te maken dus! Er zijn kant-en-klare zakjes hiervoor verkrijgbaar in de supermarkt, maar het is net zo eenvoudig zelf te maken. Wij geven je het recept voor een cake met heerlijke stukken zomerfruit.

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • Halve theelepel bakpoeder
  • De rasp en het sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 50 gram zomerfruit

Voor de basilicumsuiker:

  • 1 eetlepel basilicumblaadjes
  • 50 gram suiker

De cake maken

  1. Scheur de basilicumblaadjes wat kleiner voor de suiker, en pureer deze samen met de suiker totdat de suiker volledig groen is. zet dit apart.
  2. Pak een mok en klop hierin het ei los. Voeg tijdens het kloppende bakmeel, bakpoeder en de citroenrasp toe. Blijven roeren, en vervolgens de olie, melk en suiker erdoor mengen. Voeg het citroensap toe naar smaak.
  3. Doe het mengsel in de mok en plaats deze voor 2,5 minuut in de magnetron op 800 Watt. Schep de topping erop en bestrooi de cake met de basilicumsuiker.

Sandwich van eierkoeken

Heb je zin in een lekker tussendoortje dat snel klaar is, of wil je de visite eens iets anders aanbieden dan standaard gebak? Deze sandwich van eierkoeken met zomerfruit is ontzettend lekker. Ook kinderen zijn er gek op!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram rode bessen
  • 200 gram aardbeien
  • 8 kleine eierkoeken
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml kwark
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels munt
  • Poedersuiker

De sandwich met zomerfruit klaarmaken

  1. Snijd de aardbeien in plakjes en hak de munt fijn.
  2. Houd 4 takjes met rode bessen apart voor de garnering. De rest van de bessen haal je van de takjes af.
  3. Leg 4 eierkoeken naast elkaar met de bolle kant naar beneden.
  4. Klop de slagroom stijf met suiker. Schep deze daarna luchtig door de kwark samen met de munt en de rode bessen.
  5. Verdeel de muntroom over de 4 eierkoeken. Strijk het geheel goed glad en verdeel vervolgens de aardbeien erover.
  6. Plaats nu de andere 4 eierkoeken hier bovenop, met de bolle kant naar boven.
  7. Om het af te maken bestrooi je de sandwiches met poedersuiker en plaats je een takje met bessen op elke sandwich.

Frozen yoghurt met zomerfruit

Frozen yoghurt is een heerlijk nagerecht, zeker in combinatie met zomerfruit. Wil je dit na het avondeten serveren, dan is het wel aan te raden hier op tijd mee te beginnen. De yoghurt moet namelijk een aantal uren de vriezer in.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram frambozen
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 kommetjes
  • Vershoudfolie

Hoe maak je het?

  1. Pak de helft van de chocolade en rasp deze grof. Schaaf de rest van de chocolade in krullen en houd deze apart voor de garnering.
  2. Klopt de slagroom stijf met de suiker.
  3. Doe de helft van de frambozen door de yoghurt en pureer deze. Na het pureren spatel je de slagroom erdoor met de geraspte witte chocolade.
  4. Bekleed alle vier de kommetjes met vershoudfolie, doe dit royaal. Schep vervolgens de yoghurt hierin. Zet de kommetjes voor minstens 3 uur in de vriezer.
  5. Als de yoghurt goed bevroren is, kunnen de kommetjes eruit. Plaats de onderkant voor een paar tellen in heet water, en stort de yoghurt vervolgens op borden. Verwijder vervolgens de folie.
  6. Garneer de frozen yoghurt met de overgebleven frambozen en de chocoladekrullen.

Comments are closed.