Als je op de camping bent wil je vooral genieten van het, hopelijk, mooie weer. Het laatste waar je dan zin in hebt, is uren in de keuken staan. Daarnaast ligt het er ook maar net aan hoe je op de camping staat, want als je een tent hebt, heb je vaak niet meer dan een klein gasstelletje. In dit artikel laten wij je snelle gerechten zien voor op de camping, die met één pan gemaakt kunnen worden. Scheelt niet alleen in tijd en ruimte, maar ook zeker in afwas!

Pasta op de camping met tomaat en feta

Pasta is eigenlijk altijd goed, of je nou op vakantie bent of niet. Thuis heb je alle ruimte en genoeg pannen om pasta klaar te maken, maar op de camping ben je vaak beperkt in ruimte en materiaal. Daarom is dit recept ideaal, want je maakt hem snel en eenvoudig klaar in één pan. Binnen 20 minuten heb je een volwaardige maaltijd voor het hele gezin op tafel staan!

Wat heb je nodig?

  • 1 rode ui
  • 350 gram cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram feta
  • 350 gram spaghetti
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Half bosje munt
  • Half bosje basilicum
  • Zout en peper
  • Water
  • Olijfolie

De pasta klaarmaken

  1. Snijd de ui in halve ringen, halveer de cherrytomaatjes en hak de munt en knoflook fijn. Doe dit, samen met de spaghetti, oregano, peper en zout in een hapjespan en giet hier een liter water op. Breng dit aan de kook en roer de spaghetti af en toe door, zodat de slierten loskomen van elkaar.
  2. Als de pasta kookt laat je dit nog ongeveer 12 minuten doorkoken. Schep het geheel regelmatig om.
  3. Roer alles na 12 minuten nog eens goed door en doe vervolgens de deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat dit voor een minuut zo staan.
  4. Bestrooi als laatste de pasta met de kruiden en de feta. Ook kun je er naar wens nog wat olijfolie overheen sprenkelen.

Makkelijke tortilla met tonijn

Ook dit gerecht is eenvoudig te maken; binnen een half uur kunnen jullie al aan tafel zitten. In dit recept wordt gebruikgemaakt van tonijn, maar als je hier geen fan van bent kan dit eenvoudig vervangen worden door vlees, of je laat het weg voor een vegetarische tortilla.

Wat heb je nodig?

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 450 gram aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 1 blikje tonijn op water
  • 6 zongedroogde tomaten
  • Halve zak rucola
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie

De tortilla op de camping klaarmaken

  1. Snijd de uien in dunne ringen, de paprika en zongedroogde tomaten in dunne reepjes, hak de olijven fijn en zorg ervoor dat de tonijn voldoende is uitgelekt.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui voor minimaal 5 minuten, tot deze goudbruin en zacht is. de laatste minuten fruit je ook de paprika mee.
  3. Als de uienringen zacht zijn voeg je hier de aardappelschijfjes aan toe, samen met de kruiden, paprikapoeder en het zout. Roerbak dit voor een paar minuten op een lage stand.
  4. Pak een kom en klop hierin de eieren los met zout en peper. Voeg nu de gehele inhoud van de pan hieraan toe en schep dit goed door. Als alles is bedekt met ei, schep je de olijven en tonijn eraan toe.
  5. Verhit de overige olijfolie in de pan en doe de inhoud van de kom hierin. Druk vervolgens alles zo plat mogelijk met de bolle kant van een lepel, en bak dit voor 1 minuut op een middelhoge stand.
  6. Zet het vuur nu op de laagste stand en gaar de tortilla afgedekt in 8 minuten. Het is aan te raden de tortilla halverwege om te draaien, zodat de andere kant ook goed kan bakken.
  7. Wanneer de tortilla klaar is, keer je hem op een bord. Serveer deze direct in mooie punten, met wat rucola en zongedroogde tomaat bovenop.

Comments are closed.