Ga je binnenkort naar Kos toe en ben je benieuwd welke plekken zorgen voor het lekkerste eten? Kos heeft veel meer dan alleen lekker eten, denk maar aan de prachtige straatjes, het heerlijke strand en de zon die elke dag schijnt. Maar, er moet natuurlijk ook gegeten worden. In dit artikel laten wij je de beste plek zien voor een diner, een lunch én waar je de lekkerste ijsjes kunt halen.

Lunchen bij het Sunlight café in Kos-Stad

Midden in Kos-Stad vind je dit geweldige café. De ligging is geweldig; niet alleen heb je uitzicht op de stad, maar er zijn ook verschillende straatjes te vinden die de moeite waard zijn om op de foto te zetten. Daarnaast heb je uitzicht op de haven en de burcht, en is het vanaf hier maar een klein kwartier lopen naar de burcht, de Bazaar Hall Kos en de bekende olijfboom van Hippocrates. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Ze hebben verschillende, uitgebreide broodjes en salades, en daarnaast ook heerlijke homemade limonade. En dit alles voor slechts een paar euro.

Traditioneel eten bij Zorbas

Wil je graag traditioneel eten op vakantie? Je zou denken dat je dan in elk restaurant wel terecht kan, maar dat is niet waar. Zorbas is zeker aan te raden, al is het alleen maar vanwege de inrichting. Alles is in het Grieks blauw met wit, inclusief verschillende beschilderingen. De menukaart is gevuld met alle Griekse klassiekers, wat dit een echt traditioneel restaurant maakt. En kun je niet kiezen? Dan ga je toch gewoon voor een mix van alles? Uiteraard doet de sfeer ook veel, en dat is hier helemaal top. Het is er vrijwel altijd gezellig waardoor je wil blijven zitten, precies zoals het hoort.

IJsje eten als afsluiter van de avond

Wil je de avond echt goed afsluiten? Dan is een ijsje bij Special, Arvanitakis zeker aan te raden. In deze winkel hebben ze veel verschillende smaken ijs in de vitrine liggen, waardoor het lastig wordt te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan baklava, karamel-amandel of kokosnoot-nutella. Wees alleen niet te gulzig met de smaken, want ze scheppen hier, in tegenstelling tot in Nederland, behoorlijke bollen ijs. Kun je in Nederland een bakje met 3 of 4 bolletjes makkelijk op, dan zou ik het hier bij 2 bollen houden.

Op het strand

Uiteraard zijn er nog meer plekken te ontdekken op Kos. Neem bijvoorbeeld het heerlijke strand. Hier staan verschillende strandtenten waar je een koud glas cola kunt bestellen, maar ook diverse lekkere cocktails. Ook kun je bij de meesten wel wat te eten bestellen zoals een broodje of nacho’s, maar ook grote stukken watermeloen. Heerlijk wanneer je op een warme dag de hele dag op het strand ligt!

Comments are closed.