Ik denk dat iedereen het weleens heeft meegemaakt op vakantie. Je gaat op zoek naar een restaurant om lekker te kunnen eten, en komt uit bij een plek die er goed uitziet. Je gaat ervan uit dat het eten hier lekker is, omdat het restaurant mooi afgewerkt is en de tafel goed gedekt zijn. echter kom je er al snel achter dat het restaurant totaal is ingespeeld op toeristen. Een local zal je hier niet snel tegenkomen. Ben je op zoek naar een echt authentiek restaurant, en geen toeristische plek met chagrijnige obers? Volg dan de tips uit dit artikel op!

Ga in gesprek met de locals

De beste manier om een restaurant te vinden waar de locals ook heen gaan, is door deze aan te spreken. Begin een gesprek met iemand die overduidelijk woont op de plek waar jij op vakantie bent, of spreek je host van het hotel aan. Geef hierbij wel direct aan dat je niet op zoek bent naar een toeristische plek, want ook de werknemers van een hotel kunnen je hier makkelijk heen sturen. Vraag bijvoorbeeld waar hij zelf graag gaat eten, of waar zijn familie graag naartoe gaat. Wordt het je niet duidelijk? Zoek dan mensen in de stad of het dorp zelf op, om er zo achter te komen waar je het beste naartoe kunt gaan.

Struin het internet af voor het beste restaurant

Ook op het internet is heel veel te vinden. Er zijn veel blogs die gaan over reizen, en dan met name over het eten op vakantie. Deze bloggers gaan niet naar toeristische plekken toe, maar zoeken juist de speciale restaurants op; de plekken waar je normaal gesproken zo voorbij zou lopen. Ook kun je een kijkje nemen op TripAdvisor. Houd echter wel rekening met het feit dat de recensies geschreven zijn door toeristen, waardoor je alsnog op een toeristische plek terecht kunt komen.

Zo vind jij het lekkerste restaurant

Er zijn een aantal punten die je mee kunt nemen in je zoektocht, om er zo voor te zorgen dat je niet op een toeristische plek vol Nederlanders belandt. We hebben de punten voor je onder elkaar gezet, zodat je deze makkelijk over kunt nemen:

  • Is een restaurant leeg? Dan is dat meestal voor een reden.
  • Kijk uit voor opdringerig personeel. Willen ze je maar al te graag binnen hebben, dan betekent dit vaak dat het restaurant niet goed loopt. Waarschijnlijk omdat het eten niet is wat je mag verwachten.
  • Let op grote groepen mensen die samen aan een tafel zitten. Een reisgezelschap bestaat vaak uit een kleine groep, dus als je een grote groep aan tafel ziet zitten zijn dit waarschijnlijk lokale mensen.
  • Kijk uit voor lange rijen voor een restaurant, dit hoeft namelijk niet te betekenen dat het eten goed is. we nemen nou eenmaal graag het gedrag van anderen over. Zie je iemand in de rij staan, dan ben je geneigd dit zelf ook te doen omdat je er vanuit gaat dat het daar goed is.

Comments are closed.