Is jouw kind rond Halloween jarig, of vieren jullie het dit jaar thuis en ben je daarom op zoek naar griezelig lekkere traktaties? Dan zit je hier goed. Wij hebben namelijk een aantal enge traktaties voor je opgezocht die niet moeilijk zijn om te maken, maar wel ontzettend lekker zijn. Natuurlijk, zulke traktaties kun je tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt halen, maar wat is er nou leuker dan dat je kind iets uitdeelt dat zelfgemaakt is?

Fruitig enge traktaties

Kinderen zijn vaak teleurgesteld als ze zien dat de traktatie van fruit is, en niet van snoep. Toch zal dat met deze lekkere hapjes wel meevallen, al is het alleen maar omdat ze er ontzettend gaaf uitzien. Spiesjes van meloen, kiwi en marshmallow klinkt misschien niet heel spectaculair. Maar als je het stukje kiwi omtovert tot Frankenstein, de meloen als pompoen en de marshmallow als spook, wordt het al een heel ander verhaal.

Ook een gevulde pompoen, dat eigenlijk een mandarijn is, is een leuk idee. Snijd hiervoor de bovenkant van de mandarijn af en haal de vrucht eruit. Vervolgens snijd je twee ogen en een mond in de schil, net als bij een pompoen. Deze vul je vervolgens met banaan, aardbei en mandarijn.

Wil je fruit liever met iets zoets combineren? Doop dan wat aardbeien in witte chocolade en maak hier vervolgens met melkchocolade een mond en twee ogen op. Zo heb je op een goedkope manier een leuk en lekker spookje om uit te delen.

Hartige hapjes voor Halloween

Ga je liever voor hartige hapjes, dan zijn daar ook veel recepten voor te vinden. Een hele bekende, en lekkere, zijn de hotdog mummies. Het is een ontzettend eenvoudig recept, maar zorgt gegarandeerd voor pluspunten bij de kinderen. Het enige dat je hoeft te doen is de hotdogs in te wikkelen met repen bladerdeeg, zodat ze er echt uitzien als een mummie.

Ook heksenvingers zijn een leuk idee, en maak je van zandkoekjesdeeg. Het deeg moet de vingers voorstellen, op de plek van de nagel doe je een beetje aardbeienjam en daar bovenop een amandel.

Zoetigheid voor iedereen

Ga je toch liever voor iets zoets, zodat je er vrijwel zeker van bent dat iedereen het lust? Dan is het zeker de moeite waard mummie lolly’s voor Halloween te maken. hiervoor heb je witte oreo’s nodig, die je op een stokje plaatst. Plaats hier met melkchocolade twee ogen op, en ga vervolgens met witte chocolade aan de slag. Zorg ervoor dat je slierten om het koekje heen maakt, zodat het eruit ziet als een mummie. Dit doe je het beste op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Daarna leg je ze in de koelkast om hard te worden en klaar zijn je mummies!

Comments are closed.