Ben jij van plan aankomende Pasen met de hele familie uitgebreid te brunchen? Dan zijn er een paar dingen die echt op tafel moeten staan. Uiteraard is het eerst tijd om paaseieren te gaan zoeken, maar daarna is het tijd om lekker te gaan eten. En wil je lekker lang blijven tafelen? Zorg dan voor wat leuke spelletjes tussendoor zoals een quiz, bingo of een ouderwets potje Yahtzee. In dit artikel laten we je zien wat er echt niet mag ontbreken tijdens de Paasbrunch.

De klassiekers tijdens Pasen

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die echt niet kunnen ontbreken op tafel tijdens de Pasen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dit lijstje dan over als je naar de supermarkt gaat. Zo weet je zeker dat je genoeg op tafel hebt staan.

  • Pistolets of andere afbakbroodjes
  • Croissants
  • Suiker-, of paasbrood
  • Verschillende soorten hartig beleg
  • Jam, chocopasta
  • Boter
  • Eieren
  • Koffie, thee en sap
  • Verschillende soorten fruit of een fruitsalade

De brunch extra feestelijk maken

Wil je de brunch graag extra feestelijk maken? Een goed idee is het dan om te starten met een lekker glas cava of champagne. Daarnaast is het altijd een goed idee om nog wat speciale dingen op tafel te zetten. Het meeste is eenvoudig zelf klaar te maken, maar tegenwoordig zijn er rond Pasen ook veel dingen in de supermarkt verkrijgbaar.

Een zelfgemaakte limonade laat niet alleen zien dat je moeite hebt gedaan, maar is daarnaast ook nog eens erg lekker. Je kan gaan voor een koude kan munt- of citroenwater, maar je zou ook eens limonade van matcha, limoen en munt kunnen proberen. Ook een lekkere salade met lentegroenten is een goed idee, en wat dacht je van verschillende gevulde wraps?

Zorg voor een mooie gedekte tafel

Uiteraard is een gedekte tafel erg belangrijk, want het nodigt mensen uit te gaan zitten en te gaan genieten van de brunch. Zorg dus voor een mooi kleed, frisse bloemen op tafel en wat gezellige kaarsen. Daarnaast is het belangrijk dat alle borden hetzelfde zijn, de glazen bij het geheel passen en dat het eten opgediend wordt in mooie schalen of op borden.

Maar vooral is het natuurlijk belangrijk dat jullie allemaal genieten. Niet alleen van het overheerlijke eten, maar vooral van elkaar. Vergeet die deadline op je werk, de drukke periode die eraan zit te komen of de toetsweek van je kinderen. Het is nu even tijd om met elkaar te genieten van het Paasweekend.

Comments are closed.