Tradities zijn er vaak al generaties lang, en deze proberen we zo lang mogelijk in ere te houden. Grote kans dus, dat jij vaak het kerstdiner op tafel zet zoals je moeder en oma dat ook deden. In dit artikel laten wij je een traditioneel kerstdiner zien die perfect is om generaties door te geven. Zeker met de kerst draait het om samenzijn en lekker eten op tafel zetten, en daar is dit diner dan ook zeker geschikt voor!

Een lekker hapje om mee te beginnen

Een lekker hapje als iedereen net aan tafel zit, is vaak  een goede manier om de gezelligheid er in te krijgen. Het is hierbij belangrijk dat het niet te zwaar is, want dan heb je straks geen honger meer. Een goed hapje is rundertartaar. Deze kun je extra feestelijk maken met wat granaatappel en avocado.

Geen fan van tartaar? Dan doen garnalen- of krabcocktails, oesters of een lekkere frisse mousse van forel het ook altijd goed.

Soep als voorgerecht met de kerst

Een goed voorgerecht tijdens het kerstdiner is soep. Deze is namelijk niet te zwaar, en meestal niet ingewikkeld te maken. Hierdoor zorg je ervoor dat iedereen nog trek heeft na het voorgerecht. Ook belangrijk is het, dat je zelf niet de hele tijd in de keuken staat, en ook mee kan genieten van de gezelligheid aan tafel.

Wil je gaan voor een klassieke soep die niet standaard is? Kies dan voor parmentiersoep op basis van aardappel. Deze versier je met vis en schelpjes voor een mooi en feestelijk effect. Is dit echter te speciaal voor je, dan kun je ook gaan voor witlofsoep, garnalenbisque of tomatensoep met balletjes.

Heerlijke stoofpot

Een stoofpot doet het altijd goed. Veel mensen eten met de kerst graag wild, en daarom hebben wij een stoofpot van ree uitgekozen. Serveer dit met een lekkere, frisse salade en wat aardappelkroketjes, en je hoofdgerecht is klaar. Het stoofpotje en de salade kun je allebei van tevoren al klaarmaken, dus ook hierbij sta je niet constant in de keuken.

Liever geen ree? Kies dan voor een stoofpot van everzwijn, een wildstoof met appel en cranberry of een hindestoofpot.

Het enige kerst nagerecht

Toetjes doen het altijd goed. Denk je aan de kerst, dan is het enige toetje dat hier echt bij past natuurlijk een ijstaart. Dit gaan we dan ook zeker niet veranderen. Je kunt ervoor kiezen de ijstaart zelf te maken, maar er zijn tegenwoordig ook veel varianten in de supermarkt te vinden.

Koffie na het eten

Na het eten is het tijd voor koffie. Veel trek zullen de mensen aan tafel inmiddels niet meer hebben, maar een koekje mag hierbij niet ontbreken. Voor de kerst zijn er veel soorten koekjes in de winkel verkrijgbaar, maar het leukste is het natuurlijk om deze zelf te maken. En heb je kinderen? Dan vinden zij het waarschijnlijk geweldig om je te helpen!

Comments are closed.